Meny people say that happiness is the opposite to sadness, but I say that it's barly the same...

Jag håller nästan på att börja gråta av lycka när jag tänker på alla fina stunder jag har haft i mitt liv.
Alla skratt med Nina, första gången jag red Lille John, när Quecia accepterade mig, när jag kom runt felfritt på min första tävling, ridlägret på Sindarve när jag mötte Benny, Kenny och Chansen.
Allt detta och mycket, mycket mer har förändrat mig som person, från den lilla skitungen som trodde hon kunde allt och inte kunde säga förlåt samtidigt som hon tyckte att hon var ful och lät sig mobbas och tryckas ner, till en ödmjuk och snäll chey som sköter två underbara hästar och älskar varje sekund av sitt liv. Visst har jag också många svåra stunder, men jag vet att jag aldrig är ensam. Jag kommer alltid att ha någon vid min sida, redo att stötta upp mig när jag faller.
Jag tar inte skit, jag gör mig vacker av glädje och självförtroende.
Jag är inte längre rädd för att misslyckas eller göra fel, för jag gör som JAG vill! Jag är en stark person.
Det jag vill komma fram till är att jag är en stolt, självgod, egoistisk bitch som har det jävligt bra och inte låter någon krossa mig.
Jag kommer alltid att älska alla i min omgivning, men det viktigaste för mig är att jag har det bra.
Men för att jag ska må bra så måsta de jag älskar ha det perfekt.
DET ÄR DETTA SOM GÖR MIG SÅ JÄVLA FANTASTISK!
Jag heter Line Lava Norell och jag är bäst!


SOOO GOOOD!

Jepp, del 3 å 4 kmr här!








Eftersom det var så bra...

Lägger upp del 2 av ponnyakuten också. Del 3 å 4 kmr de med!



Ridning~

Helluw little girls 'n boyz 8D Heheh, idag har vart en ganska härlig dag trots att jag slutade vid tre! :D Gick hem och kollade lite på tv innan jag blev skjutsad till stallet. Var där as tidigt så hade inget att göra :C Menmen, var där i tid iaf, istället för fem minuter innan lektionen började som förra gången, som tur var hade Ida satt upp mig på Queen och hon gick :3 Men aja, idag fick jag välja mellan Queen, Kokos och Bonus ♥ Tog Bonus så klart, min lilla älskling ♥ Meeen, hade gärna velat ha Sadrak, fast han gick små barns lektion som vanlig :'( Det är så sorgligt att han är så himla snel :C ♥ But I guess that's why he's not on my lessons :( Aja, vi red ut iaf och hoppade en stock och en oxer, så jäkla kul. Ann, min ridlärare, bah: "Snabbare, snabbare!!!" så att man fan rusha fram mellan hindrena 8D Min lilla buse bestämde sig så klart för att bocka lite mellan hindrena men han var så fin och verkligen galopperade ♥ Haha, jag är typ kär. Varje gång han finns med att välja så tar jag han :$
Puss!

YEPP YEPP!

Nu har ja ätit midda å gjort läxa. STOLT!
Nä, men ja orkar nt blogga. Slänger upp världens bästa istället! Det e på ridskolan, as nice!
I rollerna:
Tobbe - Fanny
Vikolina (det står NIkolina i början men det e fel...) - Emmi
Ernst - Woody
Elin - Alice
Bullan - Woody




After school!

Kom precis hem från skolan, elr typ.
Tilda fråga om ja skulle ner till uppbehållsrummet å köpa glass, men hade inge pengar så ja mötte upp pappa på Jarlaplan.
Sen åkte vi hem å nu e ja hemma!
Har två läxor.
Läxa 1: Läsa sid.14 i fysikboken [X]
Läxa 2: Skriva ut en bild som får mej att tänka på BIOLOGI (svåra läxan) [ ]

Reflex


Allt är från Hööks!

jag har tänkt lite på detta med reflexer på hästen... Asså det är ju så sjuuuukt bra att ha, men är det snyggt? Skulle du ha allt det på bilden på hästen skulle det nog se lite muppat ut, men med lite reflexer och resten i gult, grönt elr nån annan passande färg skulle det nog vara helt ok. Kanske till och med snyggt?
Jag tycker att det absolut är nödvändigt med lite reflexer när det är mörkt vid 4 tiden. Men det är väl en smaksak. Smaken är som baken, you know?


Random :-)

shoo!!
va me alice idag och gjorde massa galna saker!
imorrn ere skola som e såå tråååk, palla sluta typ halv fyra,
fast ska va me alice efter och rida så de blir nånting kul iaf!!!
gud va ja saknar matilda!!!!


matilda(och magika där bakom) kommer aldrig glömma dig matilda!!! <3


Shoo bre!

Kom hem från stallet nu.
Red Coctail som vanligt... Det gick okej hela lektionen fram till de 5 sista minutrarna. Då kom Fanny med sin cykel å Coctail + Lucas bara stack. Jag trillade INTE av! SKILLS!!
Sen när hon hade sprungit lite försökte hon lite halvhjärtat skena igen men då fick ja damp å bah: STÅ STILL HÄSTJÄVEL!
Hon typ ryckte till lite, sen stog hon still. -.-"
När det var ca 50 sekunder kvar av lektionen så gick hon i form jättefint. Hon är en sån häst man måste rida läääänge och mycket för att hon ska gå fint.
Nu ska ja göra lite nya kategorier. HÖRS!

Coctail (det är Clara Lorenius som rider).


Skämt!

Det var en gång en svensk, en amerikan och en kines som hade blivit strandsatta på en öde ö. Efter att ha kollat ön så drog de slutsatsen att de skulle ha ganska bra förutsättningar att klara sig tills de blev räddade. De tog allt mycket seriöst så för att det skulle bli så lätt som möjligt att överleva så fick svensken vara "head of building" (chef för byggen, kojan de sover i mm) , amerikanen fick bli "head of fire" (han som håller koll på eld, ved mm) och kinesen fick vara "head of supplies" (chef för förnödenheter=mat, vatten mm).
När de senare gick i skogen för att hitta ett bra ställe att bygga upp sin koja så försvann helt plötsligt kinesen. Svensken och amerikanen letade och letade men hittade honom inte. När det blev mörkt var de tvungna att sluta leta och gå och lägga sig.
Precis när de hade lagt sig ner så hoppade kinesen ut ur en buske och ropade:
- SUPLISE!

Fattar ni? Kines trodde att de menade "surprise"! HAHA! LoL!!!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxooxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo


Hugo!

Ponnyn Hugo från ponnyakuten 1 (ni vet skäcken som Jossan hade) tävlade ponnycupen hos Upplands bro. Han har väl flyttats...



Grillgrillgrillgrillgrillgrillchill

Hejsan alla underbaringar! Idag har jag och min bästaste älsklingsvän Mimmie grillat med våra familjer, det var asmysigt! 8) Chillade bara C:
Sen har jag väl inte gjort så mycket mer, kollat på film... öhm, tråkigaste inlägget men w/e XD aja, är typ astrött o saknar något att göra :c Menmen, that's life. Aja, ska väl sova snart dessutom. fffff, måste sätta mobilen på laddning... :C lol, min katt kommer och attackerar mina kuddar nu :3 Måste uppfostra den lilla skiten XD Neeeeh, men hon är underbar ♥ ibland...
Aja, puss!

xoxoxxo



Gry och Hektor!!! Galet kär!!!

Hej! Tittade på sindarve på facebook, och nu finns det bilder på Gry och Hektor!!!
Hektor <3
Gry!!! <3
Gry <3<3<3
Hektor!!!
Hektor igen!
Gry med Kaktus bredvid sig! <3
Kramar Benny!
Jag kan inte beskriva hur glad jag blir över att se dom här underbara bilderna!!! <3 <3 <3 Hjärtan är nog det enda som kan komma i närheten av mina känslor för tillfället...

Skåpmöte!

Ida vare skåpmöte på stallet. Ja å Sandra delar på skåp nr 20! Sandra hade gett mig pengar så att ja kunde betala för henne, hon kunde nt va me på mötet.
Ledde Lolle 1 lektion. Han va aaaas mysig å bah: KLIIIIA MEEEJ!!!!
Söt ponny man sköter asså ♥
Sen hängde ja lite me Maja, Alice, Ruth å Mattis i ridhuset. Flömma runt där.
Va hemma hos mamma vid 6. Han byta om, sen kom pappa å hämta mig.
Nu ska ja tidsinställa nåra inlägg till eeeeer!! PÖSS!


Haha, bara behövde ;)

Haha, har så tråkigt så gör ett till inlägg ;) Tänkte ta en bild med webcam, men sen kom ja på att jag inte hade smink på o fick damp o tog ingen bild sååå, inte bild , sry :s <3 aja, har typ haft fett med skiftande humör den här veckan, vette fan varför men känner mig så jävla glad ena stunden och deppig o as lessen andra typ :( Men aja, hade jag inte dissat Minna, Sofia o Niki ida hade jag nog oxå slaggat där, saknar dom lite :$ Buuut, vad kan man göra? Aja, en liten låt ni bara måste höra! http://www.youtube.com/watch?v=GS7EIeZ05_M , Paradise Lost med Hollywood Undead! Så jävla bra <3 Det är typ en blandning mellan rap och öh, typ emo elr nåt x'o aja, as bra iaf :) Bullet, Bottle and a Gun och Pour Me är oxå aaaaasbra :3
Meen, kanske en liten bild nu? ~w~
HAHAAH, nej men, bild på mig som e tagen alldeles nyss :) Inget smink, bjuder på de ;)<3 You see thiiiisss??? Well that's moiii~ Aja, inget smink så bjuder er på nåågot såå fuult! :) <3
Nu ska jag se på film me familjen snart, puss på er! <3

Hellluuuuuwwwww luvs ;) <3

Haha, okey, eftersom (fan vad det stinker... -.-'') mitt inlägg typ heeelt obegripligt har blivit borttaget så gör ja väl ett nytt :) För jag e så sneel ^^<3  Lol, nej, men har as tråkigt :c Vill gå ut men har ingen att gå ut me :'c Dey're evull 3:
Aja, w/e, Jag e somsagt Chansen, elr Jeanna elr vafan ni vill kalla mig x) Seriöst, säg "Hey, Bitch!" o ja lyssnar på det! Men, back to subject igen. Just nu har jag ingen bild på mig för pappas dator är typ sepe och jag hatar den. Hmm, how the eff do I printscreen on this one again? Aya, w/e. Iaf, jag e tretton små år, väldigt oseriös och glad 8D Jag älskar smiley's, hästar, manga, musiiiic, kompisar och... ja, typ allt jag älskar ^^
Lol, idag så hade vi typ halv dag i skolan, vi va typ ute och gjorde ingenting i björkhagen fram tills tolv, alla från sjuan, åttan o nian. Man var i grupper o skulle typ lära känna varandra. Misslyckat enligt moi, men såklart, ingen bryr sig om det så...
Efter det skulle jag, Sofia, Minna och Niki åka till globen o äta på McDonald's, men ofc, skulle inte Niki hitta sitt accesskort, så dissa dom o gick hem och hade tråkigt istället :c Så är just nu i stooooort behov av att va me en kompis >:C Men aja, de va typ min dag. Och dessutom har ni fått en liten presentation av mig såå atteehh, (fjortiz styyle XD), ja det e väl det... I guess... Men bild o så kommer så fårt jag får bort denna djävulska dator :3
xoxoxxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

Shoppiiiing!

Jepp. Ida har man var på stan! Va på H&M å Gina Tricot. Hittade apfina grejor till både mamma å pappa. Behövde det veeeeeeeeerkligen.
Annars då? Jo, det e aaaaas nice att det e freda.
Imorrn ska ja till stallet först å till pappa sen. Har en jävla massa packning... Aja, nu ska ja göra nåt skoj. BYE!


Tjeenere bloggen...

Nu har ja kommit hem från skolan. Har inte slöjd idag vilket gör att jag slutar 13 ida å 13.10 imorrn, för då har ja slöjd. Bra va? Då kan ja jobba hos Anna på torsdagar å fredagar!
Sen ska ja å mamma äta midda hos Linda <3!
Orkar nt blogga. Ni får nog nåt tidsinställt till imorrn, har lite bloggideer. BYE!

Söt biiiild!


Knaaas!

Ida efter skolan skulle ja träffa Nina. När ja kolla mobilen påvåg hem till henne hade hon skrivit "Kan ej" i ett sms. Då svarade jag "Vad? E hos dig om 5 min." då skrev hon "Kan nt". Då ringde ja å hon hade fått ett sms från mej sär det stog att jag hade kräkts i skolan och inte kunde ses, men det hade inte jag skrivit. Hon hade nt heller skrivit att hon nt kunde. Så hon, jag, Alva å Sofia gick till smedis, de bada å ja flömma. Precis som det ska va!
Sen skulle vi äta på donken, men Nina hade ont i huvet å mådde illa så hon gick hem. När ja, sofia å Alva hade käkat så drog ja hem å städade lite på mitt rum.
Imorrn börjar ja 10 i 10. SOFTISH!
Nu ska ja fixa lite.. BYE!


Jag å Lolle på maskeradhoppningen. Ja va Homer Simpson å han va söt som en donut (som vanligt!!!)!


TOTAL DISS!

Asså ja ska bara passa på dissa mina lunchtider! Äter vid typ halv 11! Vem fan e hungrig då? Aja, då äter man inget. Men så slutar man vid halv 4! Asså snacka om att inte anpassa lunchtiderna!!!
Sur Lenny...
BAJS BAJS!


Fjording!!!

Hejsan!
Jag satt just på http://ponnypop.se/ och kollade på hästsaker och i en av grimmorna var det en fjording!!! Sååå SÖÖT!!!
Grimma neoprenfoder cerise


Schema...

Hej!
Mitt schema är sämst känns det som! Vi går liksom i sjuan men har nästan exakt samma schema som niorna! Blä!
Torsdagar är värst! Jag har sjukt många lektioner utan Doris! Vi kommer inte ens hinna ses mellan lektionerna för hon har skåp längstbort i D-huset!!! Morr!
Nu ska jag bli på bättre humör och inte tänka på schemat så: Gå till Rocky the Rabbit, gosa med honom och lyssna på BRA musik! =:D
Kramar...


Lila/grått/svart!


Allt är från Hööks!
Snyggt tkr ja me lila å grått.... Men man får ju tycka som man vill!


Ny header!

Ny header kommer!
Nu har man vart i skolan då. Först hade fick vi lite papper å böcker. Sen va det lunch. Inte så gott.... Efter lunchen så gick vi upp till bibblan å fick lånekort mm. Sen gick vi ner till rålisparken å "lekte".
Det var lite kortfattat vad dagen innebar...
Imorrn börjar jag 10. Nice! Har gympa också! Nice x2!
Nu ska ja slå in lite böcker!
HÖRS!


.......

HEJ!
ja heter Kenny(emma) och ja e me i lennys gäng, 
börja skolan ida me benny, va där typ 20 minuter sen fick vi gå hem,
e typ sämst på komma på rubriker så de blev massa punkter,
va me benny, och min kompis alice idag, (+rocky &hobbe) alice o bennys kaniner,fick va kanin jagare för att rocky alltid sprang iväg!!tillslut kom en katt och rocky stampade som tusan!!!
efter de så red ja me alice på hufvudstad, ja fick hästen Wilma, hon va beeeeeesta heeeeeesten. ses en annan gång!!!

//Kenny

Skolan...

Hejsan!
Jag började också skolan idag, som dom flestan andra alltså! :p
Vi började halv tio och skulle sluta halv tolv fast vi slutade typ tio... Så jag och två av mina underbara kompisar åkte till Solna C och hängde där. När vi var på HM så var det den så kallade "surtanten" som stod i omklädningsrummet, eller hon var den som ger en den där lappen med hur många plagg man har med sig. Jag orkar inte beskriva henne mer men hon är en sur tant! När vi väl fick gå in för att pröva våra sååå seriösa kläder "råkade" en av mina kompisar rapa och då stod ju surtanten förståss där utanför och skällde ut oss! Haha! Vi vågade först inte gå ut eftersom att hon stod där utanför och trodde att vi skolkade... Så vi satt där på bänken och fnittrade ett tag... Normalt beteende, jag vet!!! Sen bestämde vi oss för att typ gå ut snabbt, hänga allt på sidan, lämna nummerskyltarna och springa därifrån. Så det gjorde vi, men det gick ju lite fail eftersom att en av mina kompisar inte hittar på HM i solna c...
Jag och "min" kanin Rocky
När jag kom hem så frågade en annan av alla mina kompisar om jag ville följa med henne, Kenny och hennes kanin ut på prommenad! Så sen gick vi ut på kaninrunda med "min" kanin Rocky och hennes kanin Apollo, det var ju mys! :D Rocky hoppade, skuttade och blev jätte glad när han fick komma ut igen, (jag brukar gå ut med honom) sen när jag släppte honom, (tog av kopplet) ville han springa iväg hela tiden men Kenny sprang efter honom hela tiden så det var lugnt!

Back to work...

Japp. Ida va det första dan i nya skolan. Fick lite friends osså. Nice....
Kan berätta om min väg till skolan... -.-"
Först går ja upp till hållplatsen där bussen går. Men där byggdes det, så då fick ja stressa upp till hållplatsen efter. Va lite cp för det stog "klar för trafik" på alla bussar, istället för t ex "4 Gullmarsplan".... Så hoppade jag på fel buss.. Som tur va så kunde ja ta den 1 station så ja hoppade av nästa. Sen kommer min buss och jag sätter mig ner och försöker slappna av lite. Sen går bussen 1 hållplats sen ska den byta chafför. Chaffören var sen (ofc...). Fick liiiite damp på chaffören som satt i bussen. Han kommer (iaf) när det är 2 hållplatser kvar och 4 min tills ja ska vara i aulan.
jag kom inte för sent trots allt!
Efter uppropet så gick vi med våra lärare till salen vi skulle vara i. Vi fick lite papper, scheman mm. Måndagar e lite sega. Börjar 8.15 o slutar 16 men annars e set ett soft schema.
Fick skåp 518, NICE!
Efter den okey lunchen så gick ja o nåra andra runt skolan 1 varv. Flömm..
Sen hade vi "tipspromenad" då vi i slutet fick nån liten almenacka. Har dock redan lite (underdrift) snyggare 1 sååååå...
Sen mötte ja upp mamma å så shoppade vi lite skolpryls.
Åt sushi för det va ja suuuugen på!
Nu ska ja chilla. BYE!

Okey, I'm reloaded!!!

Ska gå igenom gårdagen lite snabbt först bah...
Vaknde av Konrad vid halv 9 o gick upp. Va i stallet vid halv 11 och hängde lite där å skötte (glömde skriva i skötarpärmen men tänkte ja gör det imorrn...). Ledde två lektioner o hjälpte en tjej me Querrs. Sen kom ja hem o Li va här åt midda, dushade å lite så.

Ida så vaknade ja halv 9 (igen) o gick upp, åt frukost, klädde på mej o åkte till stallet. Va där vid kvart över 10 å typ spela kort me Alice, Mattis o Rutan.
Sen gick ja ner o fixade lite o VIPPS sa det så skulle ja rida! Fick Coctail och det gick väl helt ok. Hon var seg som vanligt. Ville inte öka steget i traven o va allmänt jobbig. Men de 5 sista minutrarna så gick hon superfint o klockrent. Ställd i båda sidor å i form. Så jag har väl lyckats med min uppgift. Det går nog fortare att få henne fin nästa vecka.
Sen skötte jag o glömde skriva i skötarpermen... IGEEEEN!!! Bajs också...

Nu ska ja kolla fb. Bjuder på denna underbara!


Bra bloggar!

Hejsan!
Här kommer två bra bloggar!
http://liiinneean.blogg.se/
http://picsmania.blogg.se/


Gästbok!

Hejsan!
Man blir ju lite intresserad av att se vilka människor som läser bloggen, man får ju bara reda på hur många det är! Man vill ju veta vilken/vilka personer i bloggen läsaren känner om den ens känner någon så om ni har lust kan ni ju kommentera det här inlägget med namn elr ngt!
Kramar


Not this time...

Ida va ja å provred Bilbo Bagger (som ponnyn hette). Han var suuuuuuuuuuuuuper fiiiiin, men aaaaaas seg. Han gick fram bättre för mig än för ägaren men han var fortfarande seg. Han hoppade snubbligt och var motvillig i dressyren. De sa att han tryckte till på högre hinder, men om han inte kan hoppa ett 60 hinder utan bara "kliver" över har jag svårt att tro att han hoppar bra på högre hinder. När vi skulle hoppa en trippelbarr (typ 60 cm som högst) så vägrade han först, så ja for fram i sadeln o tappa balansen, men när jag skulle räta upp mig DÅ hoppade han... Bussigt kan man tycka men jag landade i sanden. Högst otrevligt underlag att trilla av på förresten! Va som att landa på sandpapper. Det är ett under att ridbrallorna höll!
Så denna hästen blir det inte. Men ja får kolla runt lite mer..
Alla va iaf imponerade över hur bra han gick fram. Jag tror att han hade varit lite piggare om man INTE red honom med sporrar och starkt bett... Jag red utan sporrar och andvände spöt lite effektivare men mer sällan och det funkade ju bra...
Sen sa Anna (som för övrigt är proffisionell tränare och ryttare) att hon ville hjälpa mig med min ridning. Hon erbjöd sig till o me att hämpa mig på pendeltågsstationen!!! GRYYYMT!!! Gå gärna in på Annas hemsida!
Imorrn blir det stallet. HAR SAKNAT LOLLE O QUERRS AAAAAAAAAAS MYCKET!!!
Nu ska ja kolla på film. BYE!


Rubrik???


Finaste Meja sover... SÖÖT!
Kom nt på nån bra rubrik...
Ida va ja hos Anna. Smorde och snurrade typ 10 träns och gick ut med Fritz (Annas dvärg pincher) 2 gånger. Sen borstade ja Fritz lite också.
Sen kom pappa o skulle rida. Ja o Isabell tog upp Bamse åt honom o sen skulle vi ta upp Queen, vilket inte gick.
Queen gick i en stor hage med Lanz, Lilla U och Midde vi fick ta upp alla 4 för att det skulle gå att ens fånga Queen...
När pappa hade ridit åkte vi o hämta upp lillebrorsan o nu e vi hemma...
Ska äta snart. Men först ska ni få lite överblick över min helg.
Imorrn så ska ja o pappa hämta upp Anna o sen ska vi dra o kolla på den där ponnyn. När vi har gjort det så ska ja hem till mamma.
På lörda så ska ja till stallet o sköta mina änglar! <3
Sen på sönda ska ja till stallet igen. Sköta o rida blit det då!
PÅ MÅNDA BÖRJAR SKOLAN!!! :( BUHUUU!!!
Ny skola, ny klass, ingen från gamla klasset.. Bitterljuvt...
Nu ska ja ätaaaa! BYE!

PS, asså ja måååååste shoppa lite..., DS

Statistik

Hej alla kära läsare!
Statistiken är lägre än igår. Jag gissade rätt... Vad kan man göra tycker ni om bloggen ska blir roligare att läsa. Vi vill ju att den här bloggen ska skapa en dragningskraft som gör att ni bara inte kan låta bli att läsa bloggen! Vi blir jätte glada för kommentarer som gör att vi kan göra bloggen till en ännu bätre blogg! Bloggen är ingenting utan er läsare. :) Eftersom att det bara är jag och Lenny som bloggat än så länge kommer det bli ännu intressantare för en del av er att läsa bloggen när det är fler personer som bloggar! Alla bloggar ju på olika sätt!
Och!!! Glöm inte bort att VI älskar ER alldeles personligen!


Benny´s massage

Hej Hej!
Här sitter Benny och skriver lite grann!
Rubriken är tillägnad min kära kompis Bennys kompis som trodde att det stod Bennys massage som rubrik fast det gjorde det inte! :p
Idag har jag följt med min kompis till Rörby där hennes häst står! Han är så sjukt söt!!! (HÄSTEN) Det var jätte kul att vara där och som sagt: Rörby är skit mysigt!
Imorgon vill jag åka till mina kusiner för jag saknar Rocky, the rabbit!
Är det någon som vill vara snäll och förklara för mig hur sommaren kunde ta slut så otroligt snabbt? Jag skulle kunna göra exakt vad som helst för att få ha den här underbara sommaren en gång till med samma lägergubbar och samma underbara super-duper-mega-underbara sommar! Nu kommer jag göra en gissning! Jag tror inte att vi har fler läsare idag än igår. Jag kommer att kolla det när jag skickat iväg det här inlägget och sen skriva ett till inlägg om jag gissade rätt eller fel!


Tjao bao!

Tjeeenarä!
Ida va ja hos Anna. Pappa red o ja smorde Celine och Didis träns. Vi va bara där lite kort. Imorrn ska ja dit igen vid 12 tiden.
Senare ikväll kmr min farmor o hennes man o äter midda hos oss. Mys... Men innan det ska ja hem till mamma o hämta mina ridgrejor o så för att...
PÅ FREDAG SKA JA ÅKA Å KOLLA PÅ EN PONNY!
Det e en D-ponny fux 14 år. Den står i vallentuna!
Nu ska ja käka. BYE!


Säkerhetsväst

Hej igen!
Här kommer Benny med fler dumma frågor!
Får man tävla med en Steeds säkerhetsväst från hööks som junior utanför klubben?


Jag vill nämnligen ha en ny väst eftersom att den jag har är skit nice men något för kort... :(


Benny message...

Hejsan!
Jag och mamma har idag åkt runt och kollat på 3 olika stall för att få lite uppfattning om vad för stall man vill ha häst i. Vi åkte till Edeby, Rörby och Hogsta om jag minns rätt! Jag tyckte mest om Rörby och Hogsta fast Edeby är ju lättare att ta sig till. Fast jag ska inte drömma för mycket med tanke på alla kostnader som kan få mamma att ändra sig eller om något skulle bli fel så att jag blir jätte ledsen sen. Om det är någon som har någon bra ide på olika stall som man kan ta sig till både från Södermalm och Bromma så skulle det vara jätte nice om den kunde ge oss stallnamnen i en kommentar här!
Igår pratade jag med våra x-grannar på mitt land, dom hade en fjording förrut så hon berättade lite för mig! Hon tyckte till exempel att kallhyra var ett plus eftersom att fjordingar äter så lite. Är det någon som kan utala sig lite mer noggrant vad skillnaden mellan halv-innackordering och kallhyra är?


Grön/brun!


Grönt och brunt är en personlig favorit! Det är ju extra snyggt på fuxar och skimmlar.
Allt är från hööks.


<3 Meja, Lille John och Suzuki <3

Ja, eftersom Benny berättade om Gry så får väl ja berätta om mina änglar!
Meja (Sindarve Meja) 2001 FJORD HÄST
Far: Hugo 179
Mor: Mika 2637
Morfar: Sindarve Tulling 143
C-ponny (136 cm). Hon är suuuupersnäll men blir sur om hästen bakom kmr för nära. Hon kan bocka i galoppen men har en underbar hoppteknik. Hon går fint när man rider henne rätt.
Lille John 1990
Import England
Min skötponny på Mälarhöjden. Jag har skött honom sedan 2010. Han är en brun D-ponny av lite grövre modell. Hoppar bra, kan bli lite stark. Han är ju ganska gammal, men han tror att han är en 7 årig arab hingst... -.-"
Men han är bäst ändååå!
Suzuki (Quercia van de Goudblomme) 1993 SELLE FRANCAIS
Far: Boy de la Barre II
Mor: Pagode II
Morfar: Jiloi
Import Holland
kallas Suzuki av typ alla utom mig. Började sköta henne 2011 (januari?). Jag kallar henne Quercia, Sia eller Qerran. Hon är ett fuxsto med temperament.
När jag började sköta henne så stog det en lapp på boxen "Be om hjälp av personalen när du ska göra iordning Suzuki". Detta stog för att hon hotade med att bita, sparka och stegra. Jag räknade ganska snabbt ut att hon var jätte kelig och aldrig skulle göra någon illa. Hon bara hotas. Jag är ganska säker på att det beteendet kom ifrån att hon har patella upphakning på vänster bakben. Det gör att det ser ut som att hon ska sparka när hon lyfter det. Folk har nog daskat till henne när hon har försökt lyfta benet, för att de tror att hon ska sparka.
Nu har jag skött henne i ett par månader och lappen är borta + att hon är suuuuper snäll ALLTID!


♥ Gry ♥

Hej!
Jag tänkte berätta lite om en av mina favortithästar!
Gry är ett sto på 6 år som har bott på Sindarve hela hennes liv. Hennes föräldrar är Ismo Kry och Margita!


Ismo Kry

Gry är så otroligt bäst på alla sätt tycker jag! Hon är duktig på att hoppa, hon kräver av sin ryttare att bestämma för annars vägrar hon att jobba, hon är otroligt söt och älskar att bli ompysslad! Hon har lite svårt med att bli borstad i ansiktet och att bli svampad i ögon, näsa och runt öronen. Om man vill veta vem av alla fjordhästar som är Gry i hagen så väntar man bara tills dom andra hästarna är infångade för Gry springer bara iväg om man ska ta henne ur hagen. Om man är nära henne ser man att hennes ål kommer och går, den finss liksom inte längs hela ryggen.


Header...

Har fixat en header nu... Den e fett ful, i know men den e bara tillfällig, tills vi har lite bättre bilder.
Aja nu ska ja kolla lite på Leverage. TJO!


Atlantic Zhelter ridhjälm

Nu har 2 av 4 presenterat sig så ja lägger in en liten hiss!
Denna hjälmen är gryyyymt bra! Jag har trillat av rätt mycket i den och den håller jätte bra. Den e i det där "plast" materialet (som en cykelhjälm) så den är väldigt lätt + att den inte får bucklor när man tappar den. Den har ventilation och även när den blir smutsig så är den snygg.
Man får med en hjälmpåse som liknar en gympapåse, man kan ha den på ryggen som en ryggsäck.
Den är lätt att tvätta då man bara behöver torka av den med en trasa. Snygg på tävling och skön på träning.
Kostar 899 kr på Horze.



I'm Benny! (Det är jag som är Benny!) ♥

Hejsan!
Jag heter Benny i mitt hjärta fast Elsa i mitt pass! :) Jag behöver nog inte presentera mig lika mycket som Lenny eftersom att Lenny redan presenterat oss ganska bra men här kommer lite fakta om BENNY!!!
Namn: Benny
Ålder: 13
Favorit-FJORDINGAR: Gry (6 år) och Hektor (4 år)
Ridskola: Fågelängens Ridskola på Färingsö
Jag är dålig: på att blogga...
Jag är bra: på att prata!

Min familj: Jag är pappa åt fyra små barn som heter Ennych men kallas Enny, Chajen (vet ej hur det stavas), Cheyen och sist + minst kommer Chenny!
Ni kan ju gissa vem deras mamma är! Eftersom att vi föräldrar är unga fortfarande så är barnen adopterade förstår ni!
Barnens Gudfar är Lenny och deras "farbröder" är Lenny och Kenny! Jag träffar inte mina barn särskilt ofta så jag kommer inte skirva något om dom heller antagligen.

På min ridskola kommmer jag antagligen vara på lite oftare nu eftersom att jag inte har någon medryttarponny längre... Jag ska kanske rida på ridskolan 2 gånger i veckan också så det ska bli kul!
Jag och Chansen funderar också på att hyra en fjording tillsammans om ett år eller så!


I'm Lenny!

TJÄÄÄÄNAREEE! Ja tänkte presentera mig själv o berätta lite bakgrundsfakta...
Ja heter Line Lava (dubbelnamn) men kallas Lenny. Jag är skötare på Lille John och Suzuki på Mälarhöjdens ridskola. Jag rider 1 gång i veckan (söndagar) och sköter lördagar o söndagar.
Jag tävlar rätt mycket och är absolut en hoppmänniska!
Nu till hösten ska ja börja leta egen häst. Har du tips så maila mig till [email protected] (bloggmailen)!
Lite om hur vi träffades... Ja, Elsa, Emma o Jeanna möttes på ett familjeridläger sommaren 2011 på Sindarve. Ja hade Meja, Elsa hade Gry (och Hektor), Emma hade Matilda o Jeanna hade Gibson.
På kvällarna brukade vi leka "vinken" i stallet. Ingen verkade kunna lära sig mitt namn så när Jeanna var så ropade hon "LENNY! JAG SER DIG!" i stället för "LINE! JAG SER DIG!". Så kom vi på mitt smeknamn, Lenny!
Då blev det en stor grej typ. Alla ville ha "Lenny-namn". Elsa blev Benny, Emma blev Kenny och Jeanna blev Chansen.
Vi hade det gryyyyyymt kul och mysigt under de 5 dagarna! Vi blev bra kompisar och nu har vi börjat blogga tsm!
Hoppas ni lajkar bloggen!
BYE!

RSS 2.0